Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jamie Dornan pri preberaní ocenenia spomenul aj Ukrajinu! S čím ju porovnal?
Zdielať na

Jamie Dornan pri preberaní ocenenia spomenul aj Ukrajinu! S čím ju porovnal?

Jamie Dornan momentálne hviezdi v novom filme Belfast, za ktorý získal aj ocenenie.

Minulú nedeľu sa stretli hollywoodske hviezdy, aby sa zúčastnili na Critics Choice Awards. Jedno z ocenení získal aj 39-ročný herec Jamie Dornan, ktorý na udalosť prišiel so svojou manželkou Ameliou. Na pódiu sa k nemu pridal jeho detský herecký kolega Jude Hill.

upi.com

Jamie pochádza z Belfastu a pripomenul, že je dôležité vo filmoch rozprávať príbehy reálnych ľudí a nevidieť miesta odkiaľ pochádzajú len prostredníctvom politiky. "Ako niekto, kto pochádza z Belfastu, chcem upriamiť pozornosť na miesto, o ktorom ľudia veľa nevedia. Je potrebné rozprávať o skutočných ľuďoch, ktorí odtiaľ pochádzajú a nevidieť ho len cez politické alebo vojnové udalosti, čo je presne prípad Belfastu. Pozrieť sa na to z pohľadu rodiny je niečo, s čím sa vieme stotožniť a najmä teraz sa do toho vieme vžiť. Pri tom, čo sa deje na Ukrajine a pri rodinách, ktoré prechádzajú hrôzou," pripomenul. Jamie vyrastal v Belfaste počas 80-tych a 90-tych rokov. Ako sám spomína, bolo to vtedy veľmi komplikované miesto pre život. "Odo dňa odkedy som sa narodil, až kým som neodišiel, ľudia bojovali v občianskej vojne. Vtedy som si myslel, že je to normálne, napríklad ako stretnutie s kamošmi v sobotu poobede v meste počas toho, ako mohla padnúť bomba," zaspomínal na tieto neľahké časy. Konflikt, ktorý bol najmä politický trval  v Severnom Írsku približne 30 rokov a začal sa na konci 60-tych rokov. Hlavným problémom bol stav Severného Írska. Zatiaľ čo odborári chceli ostať súčasťou Spojeného kráľovstva, írski nacionalisti a republikáni sa chceli oddeliť a pripojiť sa k Írsku. 

V kinách si stále môžete vychutnať Jamieho nový film Belfast, ktorý sa zameriava práve na začiatok spomínaného írskeho konfliktu.

Najčítanejšie