Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri týchto filmoch si nepochutíte: Toto sú tie najlepšie snímky o kanibaloch!
Zdielať na

Pri týchto filmoch si nepochutíte: Toto sú tie najlepšie snímky o kanibaloch!

Zdroj: ago.ca

O kanibaloch sa toho nakrútilo už veľa, či ide o horor alebo muzikál, všetky zo spomínaných snímok stoja za pozretie.

Texaský masaker motorovou pílou

Film sa začal nakrúcať, keď bola americká spoločnosť ponorená v problémoch, ktoré so sebou prinášala vojna vo Vietname. Režisér Tobe Hooper postavil 5 hippiesákov proti rodine kanibalov a získal vďaka tomu nevídaný úspech. 

syfy.com

Kuchár, zlodej, jeho žena a jej milenec

Helen Mirren je žena v nešťastnom vzťahu s gangsterom, ktorý sa považuje za gastronóma. Keď si táto nespokojná žena nájde milenca, ktorý rovnako rád navštevuje obľúbené francúzske bistro, nastanú komplikácie. 

cinema.indiana.edu

​Mlčanie jahniat 

Azda najznámejší z filmov o kanibaloch tu nemôže chýbať. Anthony Hopkins bravúrne zahral Hannibala Lectera, ktorý však nakoniec pomohol vyšetrovateľke nájsť iného vraha. 

ago.ca

​Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street

Tento muzikál získal v roku 1979 ocenenie Tony a v roku 2007 si ho pod taktovku zobral Tim Burton. Ten nechal so žiletkou mávať Johnnyho Deppa a kvalitný muzikál bol na svete. 

denofgeek.com

​Cesta 

Ide o adaptáciu knihy od Cormaca McCarthyho v hlavnej úlohe s Viggom Mortensenom. Jeho postava, spolu s jeho synom, nájdu celu plnú ľudí, ktorí sú chovaní na mäso a problémy sa pre nich len začnú. 

​Raw 

Francúzska filmárka Julia Ducournau získala tento rok Zlatú palmu na festivale v Cannes. Jej prvotina Raw však šokovala celý filmový svet. Zamerala sa na život mladej vegetariánky, ktorá si vytvorila neskutočnú túžbu po proteíne z netradičného zdroja. Film je plný scén, ktoré slabšie povahy nezvládnu a niektorí diváci z kina dokonca odchádzali. 

Fresh 

Daisy Edgar-Jones a Sebastian Stan sú dvaja mladí a slobodní ľudia v novinke Fresh, ktorú práve nájdete na streamovacej službe Hulu. Prvé recenzie sľubujú dobrý film so skvelou zápletkou a nečakaným rozuzlením. 

Najčítanejšie