Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Marián Mitaš o práci na miliónovom filme: Aký kolega bol Ryan Gosling?
Zdielať na

Marián Mitaš o práci na miliónovom filme: Aký kolega bol Ryan Gosling?

Zdroj: TV JOJ

Netflixu teraz kraľuje film The Gray Man, v ktorom si okrem zvučných hollywoodskych mien, zahral aj náš talentovaný herec Marián Mitaš.

V snímke The Gray Man hrá hlavnú postavu Ryan Gosling, no okrem neho sa v nej objavia aj Chris Evans či kubánska herečka Ana de Armas. Slovenský divák si vo filme mohol všimnúť aj nášho herca Mariána Mitaša. Ten pre Kinosálu prezradil, ako sa mu pracovalo s úspešnými režisérmi bratmi Russovcami.  "Bola to trochu iná práca, než na akú som zvyknutý, ale niečo podobné som už zažil. Keď som prišiel na pľac, zistil som, že sa môj scenár a scény, ktoré som mal mať s Ryanom Goslingom, zrušili a vo filme tá scéna nakoniec ani nie je. Bol som z toho trochu smutný, pretože mi napísali celkom peknú scénu. Nakoniec sa bratia Russovci spoliehali na svoju intuíciu, predsa len majú za sebou obrovské filmové projekty, ktoré zarobili milióny dolárov, tak si to môžu dovoliť. Celé im to vznikalo pod rukami priamo na mieste. Od záberu k záberu si hovorili, čo by bolo dobré nakrútiť, čo by bolo zaujímavé. Mali na to veľmi veľa času. Scéna z filmu, ktorá sa odohráva na Námestí Jána Palacha v Prahe, sa nakrúcala 5 alebo 6 dní. Dokonca ma produkcia vypýtala z nakrúcania kriminálky, na ktorej som vtedy pracoval na Slovensku. Bolo to len na jeden deň a na svoju scénu som tam čakal 11 hodín. Išiel som tam na 10 minút, možno ani toľko nie. Tie rozpočty umožňujú režisérom robiť si, čo uznajú za vhodné a čo považujú za najlepšie," povedal Marián Mitaš. 

Príbeh filmu je o tajnom agentovi, ktorého sa snaží zbaviť jeho kolega. Tejto postavy sa zhostil Ryan Gosling, ktorého poznáte zo snímok ako napríklad La La Land, Blade Runner 2049, Zápisník jednej lásky či Drive. "S Ryanom Goslingom som bol veľmi málo, iba v priebehu nakrúcania. Na pľaci boli traja Ryanovia, boli to jeho kaskadéri a dabléri. Ľudia, ktorí sa na nakrúcanie chodili pozerať, po nich kričali a oni si to veľmi užívali. Najčastejšie som bol s nimi a Ryan len prišiel priamo na nakrúcanie. Bolo nám odporúčané, aby sme sa k Ryanovi ozývali, až keď konverzáciu začne on. Bol to však veľmi príjemný a pokojný človek, ktorý si udržoval svoje sústredenie. Veľa nerozprával, konverzovali sme o samotnej akcii, ako to prebehne, ako mi vezme zbraň a podobne. Vymenili sme si nejaké nápady a režiséri z toho dali dokopy to, čo ste videli vo výsledku," pokračoval Mitaš. 

Snímka sa odohráva v rôznych svetových metropolách, medzi ktorými sa nachádza aj Praha. Vo filme vidíme aj mnoho náročných kaskadérsky kúskov. "Všetkých ľudí, ktorých vidíte strieľať a padať, to všetko sú kaskadéri. Čiže ľudia, ktorí sú trénovaní a majú skúsenosti s pádmi a zbraňami. Aj ja som mal svojho kaskadéra, no pre mňa to nebola výnimka, už som túto skúsenosť s vlastným kaskadérom mal," dodal známy herec. Film The Gray Man nájdete už teraz na streamovacej službe Netflix. 

Najčítanejšie