Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Do kín prichádza Bob Marley: O živote slávneho muzikanta film odhalí aj nepríjemnú pravdu!
Zdielať na

Do kín prichádza Bob Marley: O živote slávneho muzikanta film odhalí aj nepríjemnú pravdu!

Zdroj: today.com

Hudobnú novinku máme v kinách od 15. februára.

Hudobné filmy si stále nájdu svojich fanúšikov, či už ide o snímky o celosvetových hviezdach alebo o umelcoch, ktorí svojím prístupom k hudbe zmenili svet. Medzi takýchto umelcov jednoznačne patril aj Bob Marley. "Tento film je o vykúpení. Za snímkou One Love je človek, obyčajný človek. Je to príbeh o snahe vymaniť sa z duševného otroctva," povedal režisér snímky Reinaldo Marcus Green. Jeho cieľom je odstrániť mýty o Bobovi a delikátne odhaliť nepríjemnú pravdu, no zároveň si ho uctiť. Podľa Greena dal Bob Marley svetu radosť, ktorá doteraz prebýva pod povrchom. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bob Marley: One Love (@onelovemovie)

"Nebol sentimentálny. To môžem povedať s istotou. Strávil som dosť času výskumom, aby som ho spoznal a viem, že sentimentálny nebol. Vďaka hudbe a futbalu sa cítil dobre. Futbal, vitalita, beh, hudba a fajčenie. V hudbe sa však vedel stratiť. Mám pocit, že veľakrát spieval ako o život," povedal Kingsley Ben-Adir, predstaviteľ Boba Marleyho. Hoci film nesie názov podľa známeho muzikanta, je skôr o dvoch ľuďoch. "V skutočnosti je to príbeh Boba a Rity Marleyovcoch, v rôznych smeroch. Je to príbeh o ich oboch," povedal režisér. Lashana Lynch, predstaviteľka Rity, podľa neho potiahla tento film o ďalší level. "Neviem sa dočkať, keď ju a Kingsleyho uvidia diváci v kinách," pokračoval Green. Obaja predstavitelia hlavných postáv mali na prípravu šesť mesiacov, čo nazvali luxusom. Za ten čas si vytvorili vzťah, ktorý reprezentuje nekončiacu lásku. Tá prekračovala priateľstvo a dokonca aj manželstvo. Spolu strávili čas s rodinou Marleyovcov, ktorá im odpovedala na otázky ohľadom Boba a Rity. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa billboard (@billboard)

"Pri Lashane sa cítim bezpečne. Je mojou oporou. Kým sme prišli na pľac, skúšali sme spolu. To, že ma schválila, bolo pre mňa obrovskou podporou. Je Jamaičanka a odsúhlasila, že som dosť šialený na to, aby som ho mohol hrať," povedal Kingsley. 

Film Bob Marley: One Love má premiéru 15. februára. 

Najčítanejšie