Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Toto je 10 filmov z roku 2018, ktoré musíte vidieť!
Zdielať na

Toto je 10 filmov z roku 2018, ktoré musíte vidieť!

Sezóna odovzdávania zlatých sošiek je o chviľu tu a vy si môžete pozrieť, ktoré snímky odídu pravdepodobne aspoň s jedným ocenením.

Roma 

Mexický režisér Alfonso Cuarón do kín priniesol svoju zatiaľ najintímnejšiu snímku. Je to ľúbostný list svojmu vlastnému detstvu prežitému v 70-tych rokoch. Film momentálne nájdete na Netflixe, ale aj vo vybraných kinách.

Návrat Mary Poppins

Kritici, ktorí film videli hovoria, že ho chcú vidieť znova. Vraj je to úžasný zážitok nielen pre tých, ktorí si pamätajú Mary Poppins z roku 1964. V kinách je tento muzikál už od 27.12.

;t=76s

Zlodeji 

Japonský film o zvláštnej rodinke vás rozosmeje aj rozplače zároveň. Na festivale v Cannes si tento film získal srdcia divákov. Príbeh ukazuje, aké to je, keď ste chudobní, no máte bohatý život.

Čierny panter 

Snímka, ktorá v roku 2018 zarobila najviac. Marvelu sa podarilo vytvoriť film, ktorý je aj napriek svojmu žánru úžasný. 

;t=10s

Vdovy

Režisér Steve McQueen dal dokopy príbeh o ženách, ktorých muži sú zabití počas neúspešnej lúpežnej akcie. Rozhodnú sa, že sa za smrť svojich manželov pomstia tým, že túto akciu dokončia. 

;t=35s

Favoritka

Napriek tomu, že tento film má svoju premiéru až v januári, na rôznych festivaloch ho už stihlo vidieť mnoho divákov, ktorí si ho veľmi chvália. Zabodovali najmä výkony troch hlavných hrdiniek. 

The Escape 

Príbeh je zameraný na vzťah dvoch ľudí a ich manželstvo, ktoré je nalomené. Napriek tomu, že o tejto snímke počulo len málo ľudí, zaslúži si viac pozornosti. 

Zrodila sa hviezda

O tomto hudobnom filme ste už určite počuli. Musíme priznať, že táto snímka bola v tomto roku príjemným prekvapením.

;t=4s

Studená vojna

Poľský film režiséra Pawela Pawlikowskeho, ktorý z festivalu v Cannes odišiel so Zlatou palmou za réžiu, je horúcim adeptom na Oscara. Snímku budete milovať aj pre jej hudbu. 

Ja, Simon

Teenagerská romantická komédia o coming oute mladého chlapca zaujala mnohých. Už kniha, podľa ktorej je film natočený, si získala mnoho fanúšikov a bolo to tak aj pri filme. Táto snímka možno nezíska veľa ocenení, no treba ju pochváliť za myšlienku, ktorú prináša.

Najčítanejšie