Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
To najhoršie z roka 2018: Tieto snímky kritikov sklamali najviac!
Zdielať na

To najhoršie z roka 2018: Tieto snímky kritikov sklamali najviac!

Rok 2018 bohužiaľ nepriniesol len kvalitné snímky. Čo v kinách u divákov, ale aj kritikov úplne prepadlo?

10. Suspiria 

Po výnimočnej snímke Daj mi svoje meno priniesol režisér Luca Guadagnino do kín horor Suspiria. Ide o remake rovnomennej snímky z roku 1977, ktorá bola vychválená pre svoju farebnosť a hudbu. Zdá sa, že Guadagnino v oboch prípadoch zlyháva. Napäté scény striedajú dlhé a nudné pasáže a tak mnoho divákov v kine už čakalo na koniec, ktorý bol len jemne uspokojivý. 

9. Struny času

Odpovedzte si úprimne, pamätáte si túto snímku? Ak áno, ste jedni z mála. Film bol natočený podľa knihy z roku 1962 a je o dievčati, ktoré sa rozhodne hľadať svojho nezvestného otca cez mnohé dimenzie. Toto je prvý vysokorozpočtový film režisérky Avy DuVernay, ktorej nezávislé snímky sú doteraz veľmi obľúbené a kvalitné. Vo veľkých štúdiách však ešte musí nájsť svoju cestu. 

8. Operácia Entebbe

Daniel Bruhl a Rosamunde Pike hrajú pro-palestínskych nemeckých radikálov v trochu prehnanom thrilleri o útoku izraelských protiteroristických síl v roku 1976. Vo filme ide o záchranu 102 rukojemníkov lietadla z Tel Avivu. Do toho všetkého sú zapletené zmätené akčné scény a klišé romantická zápletka.

7. Králi 

Turecká režisérka Deniz Gamze Erguven svojím prvým anglicky hovoriacím filmom kritikov sklamala. Pritom jej debut, snímka Mustang, získal nomináciu na Oscara. Napriek tomu, že sa znova snažila poukázať na citlivé témy, tentoraz jej to nevyšlo. Obsadenie filmu je pritom výnimočné. Hrali v ňom Halle Berry či Daniel Craig.

6. Luskáčik a štyri kráľovstvá 

Tento film síce na prvý pohľad vyzerá ako farebná a zaujímavá rozprávka, no ako celok pôsobí veľmi neusporiadane, čo môže zmiasť aj dospelého človeka. Tvorcovia venovali maskám, kostýmom a scéne až príliš veľa energie a tak neostala takmer žiadna pre postavy a príbeh. 

5. Venom 

Takmer všetci jasali, keď zistili, že hlavnú postavu v tomto filme bude hrať Tom Hardy. Treba priznať, že bol v tomto filme jedným, ak nie jediným, pozitívom. 

4. Life Itself

Tento film je hodnotený zle nielen od kritikov, ale aj divákov. Ide totiž o akési nútené vyvolanie emócii, ktoré ani nevieme opísať. Spoznávame osobné trápenia postáv, ktoré sa navonok tvária, že je všetko v poriadku, no to je akurát tak všetko. Viac emócií od tohto filmu nečakajte. 

;t=89s

3. Päťdesiat odtieňov slobody 

Mnohými nenávidená trilógia je u konca. Príbeh filmu zaostáva a trpí najmä tým, že sa snaží divákom dať všetko to, po čo si do kina prišli. Viac erotických scén, viac dovoleniek či viac luxusných áut. A tak kritici v kinách trpeli, až kým sa film neskončil. 

2. Robin Hood

Snímka bola prepadákom, aj čo sa zárobku týka. Pri rozpočte 175 miliónov dolárov zarobila len 149 miliónov a pri jednoduchej matematike vieme, že štúdio s týmito číslami nemohlo byť spokojné. Film používal príliš veľa moderných prvkov, ktoré sa k nemu nehodia a kritici ho označujú za neporiadok.

1. Gotti 

Každý mafiánsky film ukazuje mafiu a jej činy, ktoré sa nedajú ospravedlniť. Snímka Gotti je podľa kritikov najhorším filmom pre to, že sa snaží ukázať mafiu v dobrom svetle a navyše celý príbeh je napísaný veľmi zle.

Súvisiace články

Najčítanejšie