Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Názor Kinosály: Cesta za láskou. Trošku iná romantická komédia.
Zdielať na

Názor Kinosály: Cesta za láskou. Trošku iná romantická komédia.

Keanu Reeves a Winona Ryder sa znova stretli na plátne. Stálo to za to?

Ľudí ako sú Frank a Lindsay stretnete úplne bežne. On je cynik, ktorý neverí na lásku a ona zasa žena so zlomeným srdcom, ktorá sa ešte stále nedostala cez svoj posledný vzťah. Aj keď to na prvý pohľad vyzerá ako tuctová romantická komédia, predsa len to tak nie je. 

filmstarts.de

Celý film stojí na dvoch hlavných postavách a ich dialógoch. Keanu Reevesa a Winonu Ryder kritici vôbec nechválili za ich výkony v snímke Dracula, vraj im chýbala chémia. Teraz sú na tom rovnako. No presne z toho tvorcovia najviac ťažili, z postáv, ktoré sa navzájom nenávidia, no za pár dní si k sebe nájdu cestu. Alebo aj nie...

indiewire.com

Najväčším problémom tohto filmu môže byť, že sa divák, ktorý je zvyknutý na americké, romantické komédie, bude v kine nudiť. Film totiž nie je o situáciách, ktoré sa v ňom dejú, ale o postavách a ich reakciách. Cesta za láskou je trochu experiment, čo sa komerčného filmu týka, ale to vôbec neznamená nič zlé. Práve naopak. Je dobré vidieť v kine aj trochu iný film.

indiewire.com

Vo filme máme len dve postavy, ktoré rozprávajú, čo z neho robí malú, skromnú snímku. Sem-tam sa nájde slabšie miesto, kde sa ako divák môžete začať nudiť, no ak sa poriadne sústredíte na dialógy medzi Frankom a Lindsay, budete mať stále nad čím rozmýšľať alebo sa smiať. 

Zhrnutie: Cesta za láskou je vtipná, no miestami pomalá, cynická, ale za to aj romatická snímka. Je odlišná od iných snímok, no napriek tomu v nej nájdeme prvky komédie aj romantiky. Ak chcete v kine vidieť milú romantickú komédiu, na ktorej sa dobre zasmejete a na konci si nebudete musieť utierať slzy od dojatia, Cesta za láskou je práve pre vás. 

;t=25s