Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Názor Kinosály: Nebezpečná láskavosť. Thriller, na ktorom sa aj zasmejete
Zdielať na

Názor Kinosály: Nebezpečná láskavosť. Thriller, na ktorom sa aj zasmejete

Zdroj: Forum Film

Čo sa stane, keď premotivovaná vlogujúca mamička stretne záhadnú ženu, ktorá ju poprosí o malú láskavosť?

Dve hlavné hrdinky–Stephanie a Emily, sú úplne odlišné. Spájajú ich iba synovia, ktorí navštevujú rovnakú triedu. Napriek tomu, že to tak zo začiatku vôbec nevyzerá, tieto mamičky medzi sebou nadviažu akési puto. Zdá sa však, že toto kamarátstvo berie Stephanie (Anna Kendrick) vážnejšie než Emily (Blake Lively). Obom herečkám tieto úlohy sadli ako uliate a môžeme povedať, že sme ich takto na plátne ešte nevideli. Ide o akýsi film noir pre mamičky.

indiewire.com

Každá scéna v tejto snímke odhaľuje viac a viac zo života hlavných hrdinov. Po tom, čo Emily záhadne zmizne, sa Stephanie a Emilyn manžel–Sean, rozhodnú spustiť pátranie. Napriek napätej atmosfére dokázal režisér Paul Feig vložiť do filmu aj humor. Ten je však o niečo vyspelejší ako v iných snímkach od tohto režiséra (Dámska jazda, Krotitelia duchov). Paul Feig je považovaný za režiséra tzv. ženských filmov, čo znamená, že hlavnými postavami sú najmä ženy. Musíme povedať, že mu tento žáner ide veľmi dobre, či už ide o komédie alebo thrillery, akým Nebezpečná láskavosť určite je. 

etonline.com

Ešte pred tým, než sa tento film dostal do kín, mnohí ho prirovnávali k Stratenému dievčaťu od Davida Finchera. Žiaľ, nie je to tak. Stratené dievča malo úplne inú atmosféru ako tento film. Neznamená to však, že Nebezpečná láskavosť nie je dobrým filmom. Len to nie je typický temný thriller, aj keď zvráteností je tam až-až. 

imdb.com

Zaujímavé bolo sledovať postavu Stephanie, ktorá v tomto filme urobila asi najväčší pokrok. Z príliš entuziastickej mamy sa stala žena, ktorá sa nebála riskovať, aby zistila, čo sa stalo s jej kamarátkou, no napriek tomu, že odhaľovala Emilyne tajomstvá, divák zistí, že ani Stephanie nie je anjelikom, ktorým sa snaží na prvý pohľad byť. 

V závere už budete síce tušiť, ako to celé bolo, no napriek tomu, vás koniec prekvapí. Tento film určite stojí za ešte jedno pozretie. 

thefanboyseo.com

Zhrnutie: Nebezpečná láskavosť skrýva v sebe mnoho zvratov. Snímka je napínavá, no odľahčujú ju humorné dialógy a situácie. Paul Feig možno natočil svoj zatiaľ najlepší film a urobil veľmi dobre, že sa spolu s ostatnými tvorcami rozhodli obsadiť do hlavných úloh Blake Lively a Annu Kendrick. Mali medzi sebou úžasnú chémiu a radi by sme ich videli spolu vo viacerých filmoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie