Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Najväčšie úspechy a absolútne trapasy odovzdávania cien Oscar: Čo vám nesmie uniknúť?
Zdielať na

Najväčšie úspechy a absolútne trapasy odovzdávania cien Oscar: Čo vám nesmie uniknúť?

Zdroj: www.ew.com

Bola to noc plná prekvapení.

Nikto nevedel, čo očakávať od tohtoročného odovzdávania cien Oscar, pretože sa okolo priameho prenosu nieslo mnoho kontroverzie. Medzi najvýraznejšie zmeny isto radíme to, že večer nesprevádzal žiaden moderátor a to, že v televízií pre nedostatok času neodvysielali vyhlásenie cien v kategórií kamera, strih a kostýmy.

Čo ďalšie sa stalo počas tohto večera?

Vystúpenie kapely Queen

Film Bohemian Rhaspody sa stal hitom a doposiaľ zarobil skoro miliardu dolárov. Preto nápad, dostať kapelu Queen na pódium odovzdávania Oscarov bolo prijaté s nadšením. No ako to už býva, nie každému kombinácia pôvodných členov kapely s mladým spevákom Adamom Lamberom vyhovovala a ich spoločné vystúpenie označili za slabé.

Pomocná ruka Chrisa Evansa

Aj keď je o Kapitánovi Amerika všeobecne známe, že je to pravý gentleman, aj tak nám pripadalo mimoriadne taktné, keď podal svoju pomocnú ruku herečke Regine King. Tá si práve išla po cenu na pódium a na vysokých podpätok zápasila so schodmi. Ešteže gavalieri nevymreli!

Originálne kostýmy

McCarthy a Henry predviedli jeden z najzábavnejších vizuálnych momentov tohto večera. Pri odovzdávaní cien v kategórii kostýmy mali na sebe skutočne originálne šatstvo. McCarthy mala na sebe klobúk z filmu The Ballad of Buster Scruggs, šatku z filmu Mária, kráľovná Škótska a plášť pokrytý plyšovými králikmi z filmu Favoritka. Henry si dal na seba sukňu od Favoritky, na tvári mal makeup ako v Čiernom panterovi a červené rukavice s blúzkou z filmu Návrat Mary Poppins

Veľký úspech pre čiernu komunitu

Dlhé roky sa vyčítalo, že sošku Oscara si väčšinou brali domov belosi. Tento rok však bol významný aj pre černochov, keď až tri herečky získali túto cenu. Víťazkami sa stali Regina King, Ruth E. Carter, and Hannah Beachler.

www.ew.com

Humor a nadhľad

V kategórii Krátky dokumentárny film vyhrala snímka Period. End of Sentence​, ktorý zaznamenáva stigmu okolo menštruácie v nevyspelých častiach Indie. Aj keď ide o ťažkú tému, pri ďakovnej reči vládla humorná nálada. Rayka Zehtabch, režisérka povedala: "Neplačem, pretože práve menštruujem, ale preto, že nemôžem uveriť, že film o menštruácii práve vyhral Oscara!" Rovnako osviežujúce bolo vidieť, koľko žien stálo za týmto filmom, keďže zvyčajne vo filmovom biznise figurujú najmä muži.

In memorium

Počas večera nezabudli vzdať hold aj tým umelcom, ktorí nás tento rok opustili. Pre niektorých bol tento moment dojemnou spomienkou, niektorým však prišiel príliš patetický. Necháme na vás, aby ste si vytvorili vlastný názor.

Vystúpenie Lady Gaga a Bradleyho Coopera

Na ich duet všetci netrpezlivo čakali a určite nikoho nesklamali. Pesnička Shallow nielenže vyhrala cenu v kategórii Najlepšia pieseň, ale svojou atmosférou a chémiou medzi Lady Gaga a Bradleym Cooperom, pohltila celú sálu.

Súvisiace články

Najčítanejšie