Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Názor Kinosály: Trhlina. Do pohoria Tribeč sa po tomto filme tak skoro nevydáte!
Zdielať na

Názor Kinosály: Trhlina. Do pohoria Tribeč sa po tomto filme tak skoro nevydáte!

Zdroj: TV JOJ

V kinách je od dnes nový film Petra Bebjaka, ktorý vytvára mnoho otázok ohľadom pohoria nachádzajúcom sa na západnom Slovensku.

Snímka Trhlina je nakrútená na základe knižnej predlohy Jozefa Kariky o štvorici ľudí, ktorí sa rozhodnú ísť do Tribečského pohoria, aby objasnili záhadné zmiznutia, ktoré sa tam udiali v priebehu niekoľkých desiatok rokov.  V hlavných úlohách môžete vidieť známe i menej známe tváre ako Tomáš Maštalír, Mária Bartalos, Matej Marušín, Juraj Loj či Dávid Hartl. 

TV JOJ

Námet na film je celkom zaujímavý. Snímka nám postupne odhaľuje tajomstvá a nástrahy nielen pohoria, ale aj postáv, no napriek tomu neprezrádza príliš veľa o záhadnom lese. Divák spoločne s postavami od začiatku do konca odhaľuje nové a nové nebezpečenstvá a pomaly skladajú túto komplikovanú skladačku. No pár kúskov predsa len chýba. 

TV JOJ

Hrozivá atmosféra filmu časom postupne rastie a v posledných minútach budete mať pocit, že sa z neho môže čochvíľa stať horor s rôznymi nadprirodzenými bytosťami. Sme veľmi zvedaví na rozšírenú verziu tohto filmu, ktorou bude miniséria s rovnakým názvom. Určite sa odhalí oveľa viac, no možno práve naopak, oveľa viac sa skomplikuje.

TV JOJ

Zhrnutie: Slovenský film tak má na svojom konte nový mysteriózny thriller, ktorý funguje presne tak, ako má. Postavy si sadli, napätie sa dá krájať a vizuálne vás táto snímka tiež poteší. Trhlinu by si určite nemal nechať ujsť žiaden fanúšik mysterióznych filmov.