Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Názor Kinosály: Loli paradička je východniarska realita na plátne
Zdielať na

Názor Kinosály: Loli paradička je východniarska realita na plátne

Zdroj: Forum Film

Romantická komédia z východniarskeho prostredia vás pobaví, aj keď jej možno nebudete stále rozumieť.

Aj keď sa môže stať, že niektoré slová nepochopíte, príbeh vám bude jasný ihneď. Film je takmer celý v šarištine, vďaka čomu sa vám bude zdať asi 10-krát vtipnejší. Milan je predavač cukroviniek a Veronka je dievča, ktoré práve ušlo z domu. Je veľmi hladná a tak mu ukradla turecké medy, no Milan ju pri tomto čine prichytí. Nad Veronkou sa zľutuje, kúpi jej jedlo a odvtedy sa jej už nevie zbaviť. Ako to bude ďalej pokračovať, nebudeme prezrádzať, no o zábavu bude postarané. 

Forum Film

Scenáristicky je tento film zvládnutý veľmi dobre, nakoľko nemá hluché miesta, pri ktorých by ste sa mohli nudiť. To, ako sú vykreslené postavy je vskutku reálne a uveríte im každé ich konanie. Rodina Staviarskych tento film tvorila vyše 5 rokov a na to, že snímka nemala vysoký rozpočet, z nej vyťažili maximum. Zatlieskať im môžeme aj za výber hlavných hercov, ktorými sú Kamilka Mitrášová a Michal Iľkanin.

Zhrnutie: Loli paradička je ako film Pásla kone na betóne, no predsa trochu iný. Zaoberá sa predsudkami slovenskej dediny, je o láske, no nevykresľuje ju dokonale. Je to realita, ktorá je prenesená na filmové plátno.

Súvisiace články

Najčítanejšie