Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Názor Kinosály: Kráľovné zločinu prevzali biznis do vlastných rúk! Ako si poradili bez mužov?
Zdielať na

Názor Kinosály: Kráľovné zločinu prevzali biznis do vlastných rúk! Ako si poradili bez mužov?

Zdroj: vanityfair.com

V snímke Kráľovné zločinu sa stretli naozajstné kráľovné. Ako im to spolu išlo?

Scenár a réžiu mala na starosti Andrea Berloff a išlo aj o jej režíjny debut. Čo bolo zo snímky aj trochu cítiť. Film je to síce dobrý, no to je asi všetko, ostal pri priemére. Napriek tomu, že sa snažil pôsobiť emancipovane a feministicky, nevedel zaujať.  

inquirer.com

Čo však treba pochváliť je výber troch hlavných postáv. Melissa McCarthy, Tiffany Haddish a Elizabeth Moss poriadne zatočili s ulicami New Yorku. V tomto prípade dominovala najmä Haddish. Z komičky sa stala dramatická herečka, ktorá aj naozaj dokázala presvedčiť divákov. 

YouTube.com

Celkom dobrý bol aj náhľad do vnútra mafie a jednotlivých gangov. Celému príbehu by však možno pomohlo, ak by mal len jeden silný feministický moment a nesnažil sa tlačiť na pílu a každých 5 minút presviedčal divákov o tom, že aj ženy môžu byť mafiánky. Nápad je to síce výborný, no samé seba neskôr od istých vecí odrádzali, než by sa vzájomne podporovali.

Zhrnutie: Hrdinky boli síce silné a postavili sa za svoje rodiny a hlavne za seba samé, no autorka mohla trochu uvoľniť z neustáleho presvedčovania diváka, že aj ženy môžu byť silné. Bežný návštevník kina to pochopil po pol hodine filmu. Nebyť tohto, mohla z toho byť celkom dobrá gangsterka. Snímka nie je zlá, akurát, že je toho v jednom filme príliš, čo v konečnom dôsledku diváka vôbec nemusí zaujať. 

Najčítanejšie