Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Názor Kinosály: Prekonal horor To Kapitola 2 svojho predchodcu?
Zdielať na

Názor Kinosály: Prekonal horor To Kapitola 2 svojho predchodcu?

Zdroj: io9.gizmodo.com

V roku 2017 bolo mnoho ľudí nadšených z novej verzie filmu To a toto nadšenie rástlo, keď zistili, kto všetko bude hrať dospelé postavy v pokračovaní. To sa odohráva 27 rokov po udalostiach z prvého dielu. Ako to však dopadlo?

Oproti prvej snímke naháňa To Kapitola 2 väčší strach. Môže za to aj gradovanie jednotlivých strašidelných scén, ktorých je oveľa viac, než v prvej časti. Film má takmer 3 hodiny, čo sa niekomu môže zdať priveľa a je pravdou, že by mu pokojne stačili aj 2 hodiny.

digg.com

Tento film sa však menej zameriava na to, čo strach u jednotlivých postáv vytvára a pôsobí tak plytkejšie. Divák len háda, čo sa počas 27 rokov udialo a nevie si vytvoriť k postavám vzťah, ktorý mal pri prvej časti. To je hlavný dôvod, prečo táto snímka neprekonala prvú časť. 

inverse.com

O jedno však tento film neprišiel a to je jeho zmysel pre humor, ktorý takmer celý stál na pleciach komika Billa Hadera. Milostný trojuholník z prvej časti tiež pokračuje a postarajú sa oňho James McAvoy, Jessica Chastain a Jay Ryan. Bill Skarsgård v úlohe klauna Pennywisea ostal rovnako strašidelný a tak sa dá povedať, že tento film je z veľkej časti ťahaný hereckými výkonmi. 

fortune.com

Zhrnutie: Viac hororu, no slabší scenár. Aj takto by sa dal opísať film To Kapitola 2. Ak by sme mali možnosť nazrieť viac do postáv, snímka by získala presne to, čo mala prvá časť. Napriek tomu, že je film nakrútený rovnako dobre, niečo mu predsa len chýba. 

Súvisiace články

Najčítanejšie