Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Názor Kinosály: Z dieťaťa vo filme Potomok budete mať husiu kožu!
Zdielať na

Názor Kinosály: Z dieťaťa vo filme Potomok budete mať husiu kožu!

Zdroj: ign.com

Film vám necháva veľa priestoru na to, aby ste hádali, čo sa deje s chlapcom, ktorý prejavuje známky vysokointeligentného dieťaťa, no zároveň s ním niečo nie je v poriadku.

Potomok nie je len hororom, je taktiež rodinnou drámou. Zameriava sa na život trojčlennej rodiny, ktorá prežíva krízu kvôli osemročnému synovi Milesovi. Ten je síce považovaný za génia, ale rovnako začína prejavovať násilnícke sklony, ktoré môžu mať veľmi záhadný a nebezpečný pôvod.

ongroom.com

Divák je oproti hlavným postavám o niečo viac informovaný a tak približne vie, čo sa s malým Milesom deje. To trochu uberá na tajomnosti celého príbehu. A možno je to o to zaujímavejšie, pretože divák čaká, kedy sa naplno prebudí to, čo sa v Milesovi ukrýva. Príbeh filmu nie je veľmi komplikovaný a tak sa s chodom udalostí dobre drží krok.

marqueecinemas.com

Film si drží svoju atmosféru, no nevyhýba sa klasickým napínavým hororovým scénam, ktoré u niektorých vyústia až do mierneho výskoku zo sedadla. Hudba k filmu je zložená tak, aby divák hneď vedel, kedy príde strašidelná scéna a ako sa na ňu má naladiť. 

Zhrnutie: Snímka dokazuje, že ak sa s detskými hercami pracuje naozaj na profesionálnej úrovni, vedia podať obdivuhodný výkon a zatieniť tak aj svojich dospelých kolegov. Potomok je hororom, počas ktorého budete sedieť v kine v napätí, občas sa možno aj zľaknete, ale z kina budete odchádzať s pocitom, že ste niečo podobné už videli.