Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Názor Kinosály: Mrazivá pomsta nie je úplne obyčajný thriller
Zdielať na

Názor Kinosály: Mrazivá pomsta nie je úplne obyčajný thriller

Zdroj: ign.com

Liam Neeson v hlavnej úlohe možno neprekvapil, ale dej filmu áno.

Mrazivá pomsta je remake severského filmu Boj snežného pluhu s mafiou. Zaujímavosťou je, že pre americký trh ho nakrútil rovnaký režisér, ako pri pôvodnom filme - Hans Petter Moland. Ako dopadol jeho druhý pokus? 

moviehole.net

Na začiatok treba povedať, že pre Liama Neesona táto úloha nebola až takou výzvou. Znova sa snažil pomstiť smrť člena svojej rodiny, no tentoraz možno trochu netradičnými spôsobmi. Podľa názvu originálneho filmu môžeme aj tušiť, aké spôsoby to sú. 

mpaa.org

Prvá polovica filmu prebieha celkom tradične, na spôsob thrilleru a hudba k filmu jemne odľahčuje atmosféru. V druhej polovici sa však tvorcovia začali zahrávať s čiernym humorom. Filmu to neuškodilo, práve naopak, divák čakal, čo bizarné sa ešte stane. Jediná škoda je, že film nebol takto prezentovaný už od začiatku. Niektorí diváci sa nemusia naladiť na vlnu, po ktorej sa začne film od druhej polovice uberať.

midnighteast.com

Vo filme sa tiež objaví aj veľa vedľajších postáv, ktoré dej posúvajú správnym spôsobom ďalej. Snímka dokáže byť rovnako napínavá, ako aj smutná, no približne v strede sa môže zdať, že scenár nie je ničím zaujímavý a trošku aj nudný. 

Zhrnutie: V tomto filme nejde o nejakú veľkú zápletku. Skôr si ho treba užiť, počítať obete a baviť sa na vtipoch, ktoré ponúka. Napriek tomu, že je film remakeom niečoho, čo už poznáme, dokázal si udržať štandard, ktorý mal pôvodný film. 

Najčítanejšie