Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Názor Kinosály: Silná žena Colette, ktorá v sebe našla hlas a zmenila dejiny
Zdielať na

Názor Kinosály: Silná žena Colette, ktorá v sebe našla hlas a zmenila dejiny

Hovorí sa, že film Colette je zatiaľ najlepší herecký výkon Keiry Knightley.

Film začína celkom rýchlym tempom a ukazuje nám mladú Colette, ktorá žila na vidieku so svojimi rodičmi, no láska ju priniesla do Paríža, v ktorom sa jej sprvu nepáčilo. Dokázala si v ňom však nájsť vlastné miesto a vytvoriť si aj vlastné pravidlá. Dá sa povedať, že Colette je filmom o feministke, ktorá však potrebovala nájsť svoj hlas, pretože kvôli manželovi, ktorého hrá Dominic West, musela dlho mlčať. 

viff.org

Postupne však film začne spomaľovať a divák skôr objavuje myšlienkové pochody a názory Colette, pre ktorú je mnoho vecí nových. Napriek tomu, že ide o biografický film, má veľmi veľa zaujímavých momentov, ktoré diváka prekvapia. Možno si poviete, že ste Keiru Knightley už ako podobnú postavu videli, no verte, že táto je predsa len iná. Film má viacero línií, ktoré odhaľujú skutočný charakter hlavnej hrdinky a aj to, čím si musela prejsť. Snímku nakrútil Wash Westmoreland, ktorý prerazil a zároveň milo prekvapil filmom Still Alice z roku 2014.

vogue.co.uk

Zhrnutie: Na tomto filme musíme vyzdvihnúť nádhernú prácu tímu, ktorý stál za tvorbou kostýmov. V podstate sa tomuto filmu nedá čo vytknúť. Jednoznačne v ňom dominujú herecké výkony a taktiež veľmi zaujímavý príbeh, ktorý sa určite oplatilo sfilmovať.

Súvisiace články