Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Názor Kinosály: Malé ženy by mali vidieť aj najväčší cynici
Zdielať na

Názor Kinosály: Malé ženy by mali vidieť aj najväčší cynici

Zdroj: britannica.com

Ako dopadol nový film Grety Gerwig?

Snímka je nominovaná na Oscara až v šiestich kategóriach a po vzhliadnutí tohto filmu vieme prečo. Ide o jednu z najlepších filmov podľa knižnej predlohy, ktoré ste v poslednej dobe mali možnosť vidieť v kinách.  Aj v súčasnosti má silný odkaz a to nielen pre ženy. 

columbian.com

Napriek tomu, že tento príbeh má 150 rokov režisérka Greta Gerwig ho dokázala preniesť do súčasnosti a v každej postave nájde kúsok zo seba každá žena. Boj o svoje práva a za svoje sny je v mnohom podobný aj teraz. Vzťahy či už medzi sestrami alebo tie milostné sú zobrazené naozaj reálne. A to všetko je na plátno prenesené tak, aby mali slzy v očiach aj niektorí naozajstní cynici. 

exasartfilm.net

Greta chcela ukázať súžitie sestier a ich mamy v jednej domácnosti, no v niektorých momentoch to vyzeralo ako tanečná choreografia. Malé ženy sú snímkou o živote so všetkým, tak ako to má byť. Nezameriava sa len na lásku a kamarátstvo, ale aj pomoc iným či vyrovnávanie sa s rôznymi stratami. Greta si dala pozor, aby to dnešnému divákovi predviedla tak, aby zaujala a to sa jej aj podarilo. Určite pomohlo aj perfektné obsadenie tohto filmu. 

vox.com

Zhrnutie: Na filme Malé ženy nie je nič zlé. Greta Gerwig dokázala poskladať rôzne kúsky a spojiť ich do jednej peknej mozaiky, ktorou je táto snímka. Snaží sa zodpovedať na otázku, či je nutné si vybrať medzi šťastím a láskou, pretože to často nemusí znamenať to isté. Alebo musí? 

Najčítanejšie