Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Názor Kinosály: Shazam! vás pobaví, aj keď komiksy veľmi neobľubujete
Zdielať na

Názor Kinosály: Shazam! vás pobaví, aj keď komiksy veľmi neobľubujete

Zdroj: YouTube.com

Shazam! je komiksom od štúdia DC, no na žiaden z ich filmov sa nepodobá. Prečo je to tak?

Shazam je pravdepodobne to najvtipnejšie, čo komiksový svet priniesol na plátno, pokiaľ nerátame konkurenčného Deadpoola. Rovnako ako Deapool, nám Shazam prináša množstvo referencií na iné filmy, no predsa len je o niečo rodinnejšou snímkou. 

nytimes.com

Shazam nás zo začiatku vtiahol do minulosti, kde nám tvorcovia vysvetlili, ako sa k obrovskej moci mohol dostať taký mladý chlapec. Jeho osud nebol jednoduchý a okrem nových schopností sa musí adaptovať aj v novej rodine. Nájde v nej však spojencov, ktorých podporu spozná až neskôr. 

nytimes.com

Shazam vás bude baviť aj bez toho, aby ste boli fanúšikom komiksov. Pár vtipov možno nepochopíte, no to na kvalite snímky neuberá. Herec v hlavnej úlohe, Zachary Levi, bol veľmi presvedčivý a dá sa povedať, že na takúto úlohu čakal, aby sa mohol dostať do povedomia Hollywoodu. ​

rollingstone.com

Už tradične, ako sme pri DC filmoch zvyknutí, sa bitka na konci filmu zbytočne predlžuje a ak by bola táto časť filmu o niečo kratšia ani by ste nepovedali, že v kine sedíte vyše dvoch hodín. 

digitalspy.com

Zhrnutie: Shazam! je povinnou jazdou pre každého milovníka komiksov. Je to príjemná oddychovka, ktorá poteší, no pravdepodobne sa nezaradí do kategórie najlepších DC filmov. Je to snímka, ktorá je jednoznačne iná, než tie, ktoré sme mohli doteraz od DC vidieť. Na konci čaká divákov príjemné prekvapenie, čo pridáva filmu pár bonusových bodov.

Súvisiace články