Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Názor Kinosály: Film o Tedovi Bundym nám ponúka iný pohľad na sériového vraha
Zdielať na

Názor Kinosály: Film o Tedovi Bundym nám ponúka iný pohľad na sériového vraha

Zdroj: whats-on-netflix.com

Niektorí z divákov budú nadšení z nového pohľadu na príbeh o masovom vrahovi, iným zas bude chýbať trochu viac akcie.

Snímku Ted Bundy: Zlo s ľudskou tvárou režíroval Joe Berlinger. Ten sa do vrahovho života ponoril natoľko, že o ňom nakrútil aj dokument. Film je teda celkom dôveryhodným zdrojom informácií o tom, čo sa v skutočnosti dialo. 

medium.com

Herecky je tento príbeh zvládnutý veľmi dobre. Niekdajšia Disney hviezdička, Zac Efron, vyšla zo svojej konfortnej zóny a popasovala sa aj s takouto náročnou úlohou. Má presne toľko šarmu a šialenosti v očiach, koľko si táto postava zaslúži. Lily Collins za ním nezaostáva, čo nás veľmi teší, nakoľko vo filme chýba akýsi druh akcie, no ich výkony vás isto nudiť nebudú. 

newsweek.com

Pri poslednej pol hodine filmu vám nakočia niekoľkokrát zimomriavky. Tu totiž naberie film tempo, ktoré mu zo začiatku trochu chýbalo, čo je však vzhľadom na udalosti, ktoré sa v ňom diali, možno aj dobrým rozhodnutím. No nie každému to musí sedieť. 

Zhrnutie: Tvorcovia sa celkom pekne vyhrali s faktom, že Ted Bundy bol šarmantným mužom a tak sa aj napriek tomu, že celý film viete, že spomínané ohavné zločiny spáchal, budete pýtať samých seba, či to tak naozaj bolo. Je to veľká výhoda rozprávania tohto príbehu, no na druhej strane niektorým divákom môže chýbať akcia a trochu bližšie nahliadnutie do Bundyho hlavy. 

Súvisiace články