Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strážcovia Galaxie 2 sú opäť v pohotovosti! A nebudú to mať ľahké
Zdielať na

Strážcovia Galaxie 2 sú opäť v pohotovosti! A nebudú to mať ľahké

Zdroj: Marvel

James Gunn svojim a hlavne našim hrdinom nič nedaroval! V dvojke im pripravil množstvo konfliktov a súboje, ktoré vás dvihnú z kresiel. Ako si s nimi odvážni Strážcovia napokon poradili a či sa Gunnovi podarilo prekonať vtip a originálnosť jednotky vám prezradíme v našej recenzii.

Naši starí známi sú späť! Star-Lord, Gamora, Rocket, Drax a Baby Groot si užívajú privilegovaný status, ktorý si vydobili po úspešnej porážke krvilačného Ronana. Majú dobre platenú prácu ako bojovníci s netvormi, ktoré otravujú vesmírne mocnosti. A vo voľných chvíľach sa venujú kanadským žartíkom a počúvaniu skvelých songov. Ich spolunažívanie v Petrovej vesmírnej lodi je pohodové a takmer nič mu nechýba. No naša partička skrátka potrebuje adrenalín ako soľ...

Na Petera čaká boj, aký ešte nezažil

Na Petera čaká boj, aký ešte nezažil

Marvel

Po tom, čo nezodpovední vtipkári Rocket a Drax ukradnú časť batérií, ktoré mali pôvodne doručiť vládkyni Ayeshi ako protislužbu za vydanie Nebuly do ich väzby, sa strhne zúrivý boj o ich prežitie. Napriek tomu, že Strážcovia ho zvládnu, aj keď s odretými ušami, je ich loď zničená. Stanú sa z nich stroskotanci na jednej z neobývaných planét. A pokým oni realizujú jej opravu, mieri k nim nečakaná navšteva!
Drax v 'plnej kráse' a akcii

Drax v 'plnej kráse' a akcii

Marvel

Záhadný Ego (Kurt Russell podal suverénne najvýraznejší herecký výkon a o jeho postave vám iba naznačím Nomen Omen...), v sprievode svojej chránenkyne Mantis (Pom Klementieff), pozve Petra, Gamoru a Draxa na svoju krásnu, idylickú planétu, na ktorej vládne. Rocket a jeho kamoš Groot čakajú na ich návrat a opravujú loď. Tento plán by bol bezproblémový, keby...
Ide sa na návštevu...

Ide sa na návštevu...

Marvel

Dvojka je pretkaná dramatickými zvratmi i hlbokými emóciami. Nie je to iba ďalšia marvelovka, ale komplexný príbeh, ktorý diváka ohromí skvelými vizuálnymi efektmi, sarkastickým humorom a nečakanými zvratmi. Je to, dovolím si povedať, akčný doják (v tom najlepšom zmysle slova) s dôrazom na vývoj príbehu i jeho postáv. Je obdivuhodné, že Gunn dokázal skĺbiť divoké akčné scény a nepodcenil pritom samotné emócie svojich hrdinov. Tie sú divákovi servírované bez gýčových (i keď osvedčených) podmazov. Ich načasovanie je sofistikované a dávkovanie je postupné.
Kamaráti na život...a na smrť

Kamaráti na život...a na smrť

Marvel


Počas 136 minút dostane divák nádherne farebnú exkurziu po vesmíre, aj pohľad do duší Yondu, Nebuly i samotného Petra. To všetko pracne premiešané so sviežim a trefným humorom, ktorého nositeľmi sú búchač Drax, neurotický, no zároveň láskavý Rocket a drsňák Yondu. Ten urobí presne to, čo mal, musel, a čo by divák nečakal! Yondu, ako čierna ovca tímu Strážcov, sa pred zrakmi všetkých, vrátane neoblomného Stakara (Sylvester Stallone) v závere šialenej misie o záchranu Petra, vykúpi!

Gamora to nebude mať ľahké...

Gamora to nebude mať ľahké...

Marvel

Pretože Nebula žije pre pomstu!

Pretože Nebula žije pre pomstu!

Marvel

A nielen on...Nenávisť Nebuly voči Gamore a ich krutému 'otcovi' Thanosovi bude taktiež objasnená. A dojme vás rovnako ako skutočný dôvod, prečo Peter stratil milovanú matku...
Tak ktorý gombík je ten správny, Groot?

Tak ktorý gombík je ten správny, Groot?

Marvel

Takže si to zhrnieme:

Strážcovia Galaxie 2 nielen nadviazali na unikátnosť jednotky, ale bezproblémovo a poľahky ju prekonali. Dvojka sa nesie v znamení sily príbehu a dokonalého vizuálu. Divák je hýčkaný obrazom i hĺbkou emócií. A nezabúdajme pritom, že sa pôvodne jedná iba o superhdinovku! No táto má dušu. 

Zostávame v napätí ako sa celá trilógia zavŕši, pretože Gunn dvojkou posunul hranice veľmi vysoko...​

Súvisiace články

Najčítanejšie