Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Názor Kinosály: Slnovrat je iný typ hororu, na aký ste zvyknutí, no báť sa zaručene budete
Zdielať na

Názor Kinosály: Slnovrat je iný typ hororu, na aký ste zvyknutí, no báť sa zaručene budete

Zdroj: digitalspy.com

Pre tých z vás, ktorí videli film Preliate dedičstvo režiséra Ariho Astera bude Slnovrat o niečo menej strašidelný, no o to viac znepokojujúci.

Slnovrat vám ponúka veľa symbolov, nad ktorými sa môžete počas celého filmu zamýšľať a preto si neoddýchnete ani na chvíľu, aj napriek pomerne pomalému tempu tejto snímky, ktorá má 2 hodiny a 20 minút. Režisér Ari Aster je majstrom vo vytváraní napätia a svoj talent využil aj tentoraz. 

leighdesignstudio.com

Hlavná hrdinka, ktorú bravúrne hrala Florence Pugh, v sebe ukrýva veľa bolesti a diváci čakajú kedy sa to zvráti na klasický horor. To sa však nestane. Väčšina deja sa odohráva za denného svetla a aj napriek tomu vám udalosti, ktoré uvidíte budú pripadať obzvlášť znepokojujúce a zvláštne. Prostredie, v ktorom sa príbeh odohráva je nádherné, avšak film sa odohráva vo Švédsku, no takmer všetky interiéry sú v skutočnosti nakrútené v Maďarsku. Niektorí z vás určite ocenia aj prácu kameramana.

columbian.com

Napriek napätej atmosfére je vo filme veľa humorných situácií a aj pri niektorých scénach nebudete vedieť, či sa máte smiať alebo sa skôr báť. Niektoré rozhodnutia hlavných hrdinov vám môžu prísť nelogické, no napriek tomu im to zvláštnym spôsobom uveríte a to najmä pre to, že celý film je v akejsi zvláštne ladenej atmosfére. 

vanityfair.com

Zhrnutie: Ari Aster znova priniesol do kín niečo nezvyčajné, no sám seba tentoraz neprekonal. Stále nám Prekliate dedičstvo ponúka viac hororovej atmosféry a tak Slnovrat netreba škatuľkovať ako klasický horor. Režisér si však celkom presne zadefinoval, akým filmom sa chce venovať. 

Najčítanejšie