Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Názor Kinosály: Joker vás dostane svojou mysľou a brutalitou
Zdielať na

Názor Kinosály: Joker vás dostane svojou mysľou a brutalitou

Zdroj: thedailybeast.com

Režisér Todd Phillips sa postavil pred veľkú výzvu. Na plátno totiž priniesol príbeh úplného šialenstva a zároveň nakrútil komiksový film, ktorý tak vôbec nepôsobí, no svet DC komiksov úplne neodignoroval.

Už po prvých pozitívnych zahraničných recenziach sa vedelo, že do kín prichádza výnimočná snímka. Hlavná postava, Arthur Fleck, nemá šťastný život a to zistíte veľmi skoro. Udalosti vo filme sú také brutálne šokujúce, až nebudete chcieť veriť. Ich zobrazenie je však ešte neuveriteľnejšie. 

nypost.com

Režisér Todd Phillips, ktorý má na svedomí napríklad aj trilógiu Vo štvorici po opici, nám do kín priniesol komiksovku, ktorá je úplne iná, než všetky ostatné. Nemusíte sa pripravovať na špeciálne schopnosti superhrdinov či extrémne technologické vychytávky. Ide len o príbeh jedného muža, ktorý sa snaží bojovať za svoju úctu a miesto vo svete. Snímka vás počas svojich dvoch hodín šokuje niekoľkokrát a nezáleží na tom, či DC komiksy poznáte alebo nie. 

collider.com

O výnimočnom výkone Joaquina Phoenixa sa písalo už veľa a my to môžeme len potvrdiť. Je naozaj taký dobrý, až z neho sála strach, hrôza a šialenstvo. Je vidieť, že tejto úlohe obetoval veľa a môže sa stať jeho životnou. Joaquinov výkon sa nedá porovnať so žiadnym iným Jokerom, ktorého sme doteraz mali možnosť vidieť. 

Zhrnutie: Hlavne v dnešnej dobe môže byť tento film pre mnohých až depresívnym, no napriek tomu ide o výnimočnú snímku, ktorú by ste určite mali vidieť. Je to príbeh o tom, ako vznikol záporák so všetkým, čo by mal obsahovať. Zistíme viac o tom, aký vplyv má jeho pôvod, nahliadneme na jeho súčasnú situáciu a pozrieme sa aj na nepríjemné okolnosti, ktoré vplývajú na labilného jedinca v krutej spoločnosti.