Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Názor Kinosály: Majú Zlatokopky šancu získať Oscara?
Zdielať na

Názor Kinosály: Majú Zlatokopky šancu získať Oscara?

Zdroj: Forum Film

Najprv nikto neveril, že by film o striptérkach, ktoré okrádajú svojich zákazníkov, mohol urobiť až taký rozruch. No zdá sa, že očaril viacerých, a to nielen mužov z Wall Street. Je však naozaj taký dobrý?

Pre fanúšikov Jennifer Lopez je tento film povinnou jazdou. Zdá sa, že všetko, čo v živote robila, viedlo práve k tomuto filmu a konkrétne k úlohe Ramony, z ktorej vám padne sánka. Je to mocná a cieľavedomá žena, s ktorou sa neradno zahrávať. 

Forum Film

O tomto filme sa hovorí najmä pre to, že prekvapil. Je to pravda. Nikto nečakal vo filme o ženskom striptíze zmenu na snímku o organizovanej zločineckej skupine, ktorá je naozaj nemilosrdná. Aj vďaka tomu bol celý príbeh zaujímavý a drží pozornosť divákov až do konca. Už od začiatku vieme, že sa niečo nepodarilo a tak je tu možnosť snažiť sa rozlúsknuť, čo sa mohlo stať. A bude to naozaj zaujímavý zvrat.

rollingstone.com/

Je zjavné, že tento film napísala a režírovala žena. Zameriava sa na vzťahy medzi hlavnými postavami, no riešia seriózne životné problémy. Aj vďaka tomu, že počas filmu spoznávame ich motiváciu k činom, ktoré robia, ľahšie sa nám chápu. 

Forum Film

Zhrnutie: Zlatokopky sú dobrým filmom, pri ktorom si určite užijete niekoľko scén, či ste muž alebo žena. Nedá sa mu takmer nič vytknúť, no napriek tomu pre niektorých môže pôsobiť tuctovo. Ak by sa tento film mal spájať s Oscarom, najbližšie k nemu bude pravdepodobne Jennifer. Uvidíme však, či to tak bude vidieť aj Akadémia.