Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Názor Kinosály: Dolittle svojím príbehom pobaví deti aj dospelých
Zdielať na

Názor Kinosály: Dolittle svojím príbehom pobaví deti aj dospelých

Zdroj: choice.npr.org

Urobili tvorcovia dobre, že do hlavnej úlohy obsadili Roberta Downeyho Jr.?

V pôvodnom znení vo filme môžete počuť mnoho hviezd, medzi ktorými sú Rami Malek, Emma Thompson, Tom Holland a mnoho ďalších. Aj keď túto verziu v našich kinách nenájdete a týchto hercov poznáte, budete vedieť, ktoré postavy dabujú. Tvorcovia presne vedeli, ktorému hercovi či herečke pasuje charakter jednotlivého zvieraťa. 

screencrush.com

Pokiaľ ide o Roberta Downeyho Jr., bolo veľkým prekvapením, že sa úlohy v takomto filme zhostil bez problémov, aj keď to miestami vyzeralo, že si po Avengeroch konečne prišiel oddýchnuť k inému žánru. Ide o snímku určenú najmä pre deti, no určite zaujme aj dospelých. Každé zviera je niečim iné a ich postavy majú mnoho čŕt, ktoré ľahko môžete spozorovať aj vo vašom okolí. Napríklad gorila, ktorá sa večne niečoho bojí alebo ľadový medveď, ktorému je zima či tvrdohlavé emu, ktoré si ťažko hľadá kamarátov. Každý sa v nich nájde. 

cinemablend.com

Ide o rozprávku a tak komplikovaný dej nečakajte, pôjde o jedno klišé za druhým. S rozpočtom 175 miliónov dolárov sa naozaj vysporiadali dobre, čo sa od takého štúdia, akým je Universal, aj čaká. Na trojku obstáli aj efekty, ktoré miestami mohli byť o niečo lepšie.

Zhrnutie: Napriek tomu, že zahraniční kritici k Dolittlovi neboli príliš zhovievaví, nám sa páčil. Je to príjemná oddychovka pre celú rodinu, ktorá neurazí, na druhej strane však ani nenadchne. 

Najčítanejšie