Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Film Chips ponúka nenáročnú zábavu, ktorá z vás strasie starosti bežného dňa
Zdielať na

Film Chips ponúka nenáročnú zábavu, ktorá z vás strasie starosti bežného dňa

Zdroj: Profimedia

Do kín vstupuje akčná komédia Chips, ktorá sa nesnaží o veľké posolstvo. Jej jedinou úlohou je diváka zabaviť divokou akciou a odľahčeným humorom. A je vhodné dodať, že svoju úlohu splnila.

Už dnes sa fanúšikovia akčných komédii môžu tešiť z filmovej novinky s názvom Chips, ktorá je nakrútená podľa rovnomenného seriálu zo 70-tych rokov. Scenára aj réžie sa ujal Dax Shepard, ktorý si vo filme zahral jednu z hlavných postáv, jeho filmovým kolegom sa stal Michael Peña. Mužský herecký ansámbel dopĺňa atraktívne dámske duo v podaní Kristen Bell a Rosy Salazar.
Akčná komédia Chips je z prostredia Kalifornskej diaľničnej hliadky a divákom sľubuje akčné naháňačky, búračky a explózie doplnené sviežim humorom a odľahčenou témou. Ústrednou dvojicou sú policajti Jon Baker (Shepard) a Frank „Ponch“ Poncherello (Peña), ktorí sú partneri ako členovia Kalifornskej diaľničnej hliadky. Jon Baker je motorkár na dôchodku s dokaličeným telom a zruinovaným manželstvom a „Ponch“ je tajný federálny agent závislý od sexu. Táto bizarná dvojica má za úlohu vyšetriť mimoriadnu lúpež, v ktorej má pravdepodobne prsty skupina interných ľudí z diaľničnej hliadky. A šialené dobrodružstvo plné akčných scén sa môže začať…

Táto jednoduchá americká trojaktovka v rámci svojho žánru spĺňa všetky podmienky pre nenáročnú filmovú zábavu. Jednoduchý príbeh je o dvoch policajných „parťákoch“, ktorí si napriek výrazným charakterovým odlišnostiam na ľudskej úrovni hľadajú cestu k sebe. Počas tejto osobnostnej púte za vzájomným poznaním a pochopením zažijú hromadu šialených dobrodružstiev sprevádzaných humorom a akciou. Nič viac, nič menej. Rýchle dialógy, akčné scény a prvoplánový, jednoduchý humor, najčastejšie okorenený sexuálnym podtextom. Občas sa v deji mihne zopár záporákov, ktorí našim spojencom skomplikujú život, občas niečo vybuchne, občas niekoho postrelia a občas niekto skrátka túto divokú jazdu neprežije. Na vážne zločiny či smrť sa tvorcovia dívajú ako na banálnu súčasť života a vlastne, niet im čo vyčítať, v akciou nabitých scénach skrátka nemôže byť každá postava automaticky nesmrteľným superhrdinom. Emócie bokom, fandíme predsa iba našim dvom „parťákom“, ktorým sa, našťastie či náhodou, darí vzájomne si kryť chrbát. Hlavné herecké duo sa dobre dopĺňa a funguje v ňom potrebná chémia, ktorá dokáže z odľahčených konverzácii vyťažiť dostatok humoru. Kto sa vyslovene nevyžíva v rýchlych naháňačkách, v istých momentoch sa môže i dosť nudiť, tvorcovia ich totiž do filmu natlačili neúrekom.
Film Chips nie je žiadny svetoborný film, ktorý ešte niekoľko hodín či dní zanechá v divákoch hlbokú stopu. O to sa však ani nesnaží. Ponúka mu jednoduchú zábavu, ktorá odľahčí myseľ a vytrhne z víru starostí bežného dňa.