Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Justice League alias Liga spravodlivých poteší každého fanúšika superhrdinoviek
Zdielať na
Recenzie

Justice League alias Liga spravodlivých poteší každého fanúšika superhrdinoviek

Príbeh sleduje, ako sa postupne skladá Liga spravodlivých  – zoberie nás pritom do všetkých kútov Zeme.

Bruce Wayne (Batman), inšpirovaný Supermanovou obetou a motivovaný novou vierou v dobro ľudí, si povolá na pomoc nového spojenca - Dianu Prince, aby spoločne čelili ešte nebezpečnejšiemu nepriateľovi. Batman a Wonder Woman, musia čo najskôr zostaviť tím metaľudí, ktorý sa postaví proti novej hrozbe. Takúto ligu superhrdinov svet ešte nevidel – Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a Cyborg. No možno je už aj tak príliš neskoro, aby ochránili Zem pred obrovským útokom...

Scény boli vtipné, možno niekedy až na silu, ale chémia fungovala.  Film bol jemne, ale príjemne temný. Každý fanúšik komiksov hrdinov pozná, hoci každému sa dostalo samostatného uvedenia, čiže neznalí nebudú úplne stratení. Flash bol vtipný, no možno príliš nemotorný a jeho kostým pôsobil trochu gýčovo (v seriáli mal lepší a reálnejšie vyzerajúci, tento bol ako z plastu). Aquaman trochu charakterovo pripomína Thora. Jeho dialekt vznešeného rodu mal svoje čaro a pri niektorých scénach sa divák naozaj pobaví. Wonder Woman, tak tej nie je čo vytknúť. Samozrejme Gal Gadot má stále pekné nohy :-). V lige mala úlohu rozumnej vodkyne spolu s Batmanom, ktorý ako hlavný organizátor bol fajn, kostým bol super. Superman, veľký palec hore. Cyborg je zo všetkých najviac zvláštny, zo začiatku temný a tajomný,  ale celkom dobrá postava a keďže bol stvorený z materskej schránky, vedel ako zastaviť skazu planéty. A finálne záporák, Steppenwolf. Už raz ho ľudstvo porazilo a prišiel si po ďalšiu "nakladačku". Záporák bez príbehu, nezaujímavý, skôr to bol len poskok niekoho nebezpečnejšieho a ten zabudol prísť na scénu :-)

ZHRNUTIE: Každopádne, nie je to film pre deti, ale fanúšika superhrdinoviek poteší. Na začiatku dali tvorcovia pocítiť beznádej zo straty Supermana a držal som palce aby poskladali silný tím. Nájdu sa tam aj "márovačky" ako majú byť, pár dojemných scén, veľa humoru a nakoniec dobro vždy víťazí nad zlom. Film odporúčam, je dobré si pozrieť superhrdinovský film z iného uhla pohľadu ako od Marvelu.

Autor: Krnko

Zdielať na

Najčítanejšie