Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Názor Kinosály: The Beach Bum nás mal šokovať a pobaviť, no skôr pobúril
Zdielať na

Názor Kinosály: The Beach Bum nás mal šokovať a pobaviť, no skôr pobúril

Zdroj: cgmagonline.com

Snímka The Beach Bum je na hranici medzi uletenosťou a nezmyslom.

The Beach Bum ukazuje pravý život na Floride. Ľudí, ktorí prišli k peniazom a ani nevedia ako, ľudí, ktorí k nim prišli nekalými spôsobmi a taktiež umelcov a aj totálnych bláznov. Jedno je isté. S pribúdajúcou minutážou film naberá na absurdite. 

vulture.com

Ak poznáte tvorbu režiséra Harmonyho Korineho viete, čo môžete čakať. V roku 2012 nakrútil film Spring breakers, v ktorom sa to hviezdami taktiež len tak hemžilo. No celkový dojem z tohto filmu bol rozpačitý. The Beach Bum si však určite nájde aj svojich priaznivcov, ktorí v ňom uvidia presne to, čo Harmony chcel, aby ľudia videli.

time.com

Žiaľ, u bežného slovenského diváka tento film pravdepodobne nezaboduje. Do kín možno niektorých naláka Matthew McConaughey či Jonah Hill, Isla Fisher, Snoop Dog alebo Zac Efron, no najbližšie má k svojim bežným postavám práve Snoop Dog. Minimálne polovica snímky pôsobí tak, ako by ani nemala presné smerovanie. Jednotlivé udalosti sú na sebe poskladané a postavy majú zvláštne motívy, v ktorých sa diváci musia orientovať. 

Zhrnutie: Neočakávajte klasickú americkú komédiu. The Beach Bum má pár svetlých momentov, no taktiež veľmi viditeľné diery v scenári. Ak to však na pľaci vyzeralo tak, ako vo filme, je pochopiteľné, prečo konečný výsledok pôsobí tak nekonzistentne. 

Súvisiace články