Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Názor Kinosály: Ponúka Avengers: Endgame viac otázok ako odpovedí?
Zdielať na

Názor Kinosály: Ponúka Avengers: Endgame viac otázok ako odpovedí?

Zdroj: economist.com

V priebehu 11 rokov sme mohli vidieť 22 filmov, ktoré nás zabávali, dojali a nechávali v napätí. Ako sa to celé skončilo?

Marvel nám naservíroval takú dávku emócií, že sme to takmer nezvládli. Ak ste fanúšikom Avengers, tak sa pripravte na naozajstné nervové vypätie. Momentálne sa však aj títo fanúšikovia rozdeľujú na dva tábory. Na tých, ktorí čakali niečo viac a na tých, ktorí hovoria, že Avengers: Endgame je najlepším filmom od Marvelu. 

polygon.com/

Snímka strieda tempo a tak nám na začiatku servíruje hneď jednu veľkú udalosť. Neskôr však film uberie na rýchlosti a my sa celkom dlhý čas pozeráme na to, ako naši obľúbení superhrdinovia prežívajú dni po tom, čo zmizla polovica vesmíru. Každý jeden rieši smútok po svojom. 

bgr.com

Treba priznať, že sa film veľmi zameriava na ľudské stránky jednotlivých superhrdinov a dáva im priestor, aby zahojili rany, ktoré vznikli. Na druhej strane, počas snímky budete počuť toľko vtipov, ako už dlho nie. Každá marvelovka je niečim vtipná, no duševná a fyzická transformácia niektorých postáv vás v tomto dostane do kolien. 

wired.com/

Na konci nastane niekoľko epických momentov, vďaka ktorým budete mať zimomriavky po celom tele. Najmä posledná hodina je krásnou poctou filmom, ktoré sme počas tých rokov videli. Nech už čakáte čokoľvek, tento film vás prekvapí. 

hollywoodreporter.com

Zhrnutie: V niektorých prípadoch je snímka celkom predvídateľná, no následne vás prekvapí zvratom, ktorý by ste nečakali. Pripravte sa na mnoho nostalgie a ak sledujete komiksové filmy od Marvelu už od začiatku, možno sa vám zídu aj vreckovky. Aj pri maximálnom sústredení budete chcieť film vidieť znova a znova. Niektoré odpovede možno nikdy nedostaneme, na iné si možno budeme musieť počkať.