Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Názor Kinosály: Pokémon: Detektív Pikachu je plný zábavy a akcie
Zdielať na

Názor Kinosály: Pokémon: Detektív Pikachu je plný zábavy a akcie

Zdroj: YouTube.com

Možno sa vám bude zdať zvláštne spojenie pokémonov a hraného filmu, no predsa len niečo také vzniklo. Ako sa s tým tvorcovia popasovali?

Príbeh filmu je celkom jednoduchý, no ak ste fanúšikom týchto stvorení, určite vás poteší. V kine sa zabavíte aj v prípade, že pokémonov vôbec nepoznáte, čo je veľmi dobré zvládnuté zo strany scenáristov. 

geekinsider.com

Pripravte sa na svet, kde má každý svojho pokémona, akurát mladý chlapec Tim si odmieta nejakého privlastniť. Jeho rozhodnutie je však jednoducho vysvetliteľné a dozviete sa to už v prvých minútach snímky. Pokémoni vo filme pôsobia trochu umelo, viac než by mali a aj napriek tomu, že to nie sú reálne postavy, mohli sa s nimi v postprodukcii pohrať ešte trochu viac. Nekazí to však dojem z hlavného hrdinu tohto príbehu, ktorým je Pikachu. Je okolo neho veľa otázok, ktoré sa bude snažiť spolu s Timom vyriešiť. 

syfy.com

Šikovnejším z vás už približne v polovici začne dochádzať, kde sa ukrýva najväčšia záhada filmu. Celkovo je hlavná myšlienka filmu veľmi ľahko odhaliteľná aj pre mladšie ročníky. Tie sa však v kine nudiť istotne nebudú. Pikachu je vtipný, zažijete aj akciu a na konci prichádza to správne vysvetlenie, kde si poskladáte všetky kúsky skladačky dokopy. 

Zhrnutie: Detektív Pikachu nenadchol možno tak, ako by mohol, no jednoznačne si nechal miesto na pokračovanie a tak sme zvedaví, či ho aj využije. Radi by sme totiž videli tento tím pohromade riešiť ďalšie záhady. Príbeh mohol byť trochu menej predvídateľný, určite by to zvládli aj detskí diváci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie