Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Názor Kinosály: Last Christmas vás prekvapí nečakaným koncom. Dáva však zmysel?
Zdielať na

Názor Kinosály: Last Christmas vás prekvapí nečakaným koncom. Dáva však zmysel?

Zdroj: lastchristmasmovie.com

Emilia Clarke a Henry Golding tvoria skvelý pár, no pripravte sa na veľký zvrat.

Je to ako každá iná vianočná romantická komédia, až na to, že z nej na konci možno nebudete mať až taký príjemný pocit, na ktorý ste zvyknutí. To však nemusí znamenať nič zlé, práve naopak. Je dobré, ak tvorcovia prinášajú do snímok niečo, čo sme ešte nevideli alebo nezažili. Alebo je snímka Last Christmas len jedno veľké klišé? Úprimne, v tomto prípade je to veľmi ťažké rozlíšiť. 

eu.usatoday.com

Last Christmas zobralo presne to, čo miluje takmer každý a zlepilo to dokopy. Pesničky Georga Michaela, predvianočný Londýn, krásny začínajúci vzťah, pomoc druhým či problematická, no zábavná rodina sú ťahačmi tohto filmu. Svet hlavnej hrdinky to však delí na viacero častí, ktoré sa budete snažiť poskladať dokopy. 

lastchristmasmovie.com

Scenáru sa ujala Emma Thompson, ktorá vo filme aj hrá, no a všetko to mal pod palcom režisér Paul Feig. To znie ako celkom dobrá kombinácia. Navyše, dvaja hlavní hrdinovia na prvý pohľad nevyzerajú ako typickí predstavitelia v romantických komédiách a riešia reálne problémy. Teda, o hlavnom hrdinovi sa toho až tak veľa nedozviete, no neskôr pochopíte prečo. To, či to bude dávať zmysel alebo nie, závisí len od vás a od toho, čo všetko ste ochotní vo filme akceptovať. 

lastchristmasmovie.com

Okrem spomínaného záhadného plot twistu však film prináša a otvára mnoho iných tém, ktorým sa v súčasnosti venuje celý svet. Pozeráme sa na prerod sebeckej osoby, no film rieši aj xenofóbiu či ľudí bez domova. 

polygon.com

Zhrnutie: Ak tento žáner máte radi, film vás bude určite baviť, no pravdepodobne aj ten najväčší romantik si na konci povie, že to s tým pozlátkom trochu prehnali. Napriek tomu sa celá snímka pozerá veľmi dobre a ľahko a určite vám navnadí vianočnú atmosféru. 

Najčítanejšie